Mlade djevojke, ali i dečki, u nedostatku novca za silikone koriste proizvod koji im po principu vakuuma povećava usne kako bi izgledali poput poznatih osoba.

Plastične operacije i ubrizgavanje silikona definitivno su out, stigao je novi bizarni trend za povećavanje usana. Mlade dame, ali i mladići, sada imaju novu opsesiju, a riječ je o plastičnoj pumpici za povećanje usana, piše Megavijesti.

Djevojke koje su zaluđene ovim trendom u dobi su od 16 do 20 godina, koriste ovu spravu prije izlaska u provod, a i u školi na malom odmoru.

Tko nema pumpu, koristi čak i čaše za rakiju i tako isisava zrak kako bi usne bile veće nekoliko sati. Vakuumom se potiče cirkulacija, krv se bukvalno upumpava u usta, gdje zatim ostaje određeno vrijeme. Nakon korištenja, kad dobiju željeni učinak, fotografiraju se i slike postavljaju na društvene mreže ne bi li dobili što više lajkova.

 

Školski psiholog Branka Tišma smatra da je dostupnost ovih proizvoda jedan od najvećih problema.

– Mislim da to nije bezazleno i da se koristi na način koji je teško kontrolirati. Mlade osobe ne shvaćaju da javne osobe nisu jedini ideal ljepote. Ovo možemo nazvati epidemijom pogrešnih stvari i površnosti. Postajemo društvo koje konzumira sve i svašta i strašno je čemu su sve djeca izložena u razvoju – kaže Tišma te navodi da mediji i reality programi mnogo utječu na to što djeca žele izgledati kao sudionici tih programa.

Psihoterapeut Zoran Milivojević ističe da mladi postaju opterećeni ljepotom i međusobnim natjecanjem.

– Nekome su usne tanke, a suvremeni diktat podrazumijeva pune usne, koje su znak seksualnosti. Ta nova tehnika služi za pravljenje selfija, fotografija se postavi na neku društvenu mrežu i onda se natječu među sobom tko će imati više lajkova. Mladi ljudi nemaju dobro razvijene socijalne vještine, dovoljno je da si pasivan i vrlo privlačan. Oni gaje iluziju da je ljepota dovoljna da bi se stekao socijalni kvalitetu života – kaže Milivojević i zaključuje da je najveći problem to što su mladi često nezadovoljni sobom.

– Doživjeli smo kulturni pad i dajemo lošu sliku za sveukupni razvoj djece, sve postaje iskrivljeno – zaključuje ona i dodaje da je velika vjerojatnost da će to stići i do djece koja pohađaju osnovnu školu.

Da bi usne izgledale veće, one moraju biti dobro prokrvljene. Nerijetki su modni savjeti gdje se savjetuje povećanje usana korištenjem četkice za zube.

 

Naime, ženama se savjetuje da na čisto lice nanesu pozamašnu količinu vazelina ili balzama za usta, pa onda četkicom srednje mekoće da prelaze preko usana kružnim pokretima i to čak pet minuta.

Neki portali čak savjetuju redovito prakticiranje ovoga, iako to znači skidanje površinskog zaštitnog sloja kože s usana.

Nakon čestih uporaba može doći do hematoma (pucanja kapilara i krvnih žila)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori