Gorden Kej, britanski glumac najpoznatiji po ulozi Renea u seriji "Alo, alo" preminuo je u 76. godini. Bivši glumčev agent potvrdio je Bi-Bi-Si njuzu da je Kej preminuo u ponedeljak ujutru u domu za stare.

Radio je na televiziji, radiju, filmu i pozorištu, a svetsku slavu je stekao ulogom konobara Renea Artoe u Bi-Bi-Si-jevoj nagrađivanoj humorističkoj seriji „Alo, alo!”, u kojoj je igrao u sve 84 epizode.

Kao mladić aktivno je igrao ragbi, radio je i u fabrikama tekstila i traktora. Studirao je na Univerzitetu Kralja Džejmsa u rodnom Hadersfildu, a tokom studija radio je i kao radijski voditelj. Godine 1965. napravio je radijski intervju sa članovima grupe "The Beatles".

Tokom emitovanja serije "Alo, alo" (1982-1992), 1990. je doživeo tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio snažne povrede glave, ali se vratio pred kamere. Osim u 84 epizode, glumio je Renea u 1200 predstava sa istom glumačkom ekipom.

U svojoj autobiografiji "Rene i ja: nešto kao autobiografija" koju je objavio 1989. godine pisao je kako je od stidljivog klinca iz radničke porodice u Jorkširu postao ekstravagantni Rene.

Priznao je i da je najveći udarac za njega bio kada su tabloidi otkrili da je homoseksualac, te kako se kroz život nosio sa činjenicom da je „mali, debeli, gej mladić iz radničke porodice”.

Poslednju ulogu na televiziji odigrao je 2004 u šouu "Revolver".

blic

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori