Beskućnik Robi prišao je Dominik sa svim sitnišem kojeg je imao kod sebe i insistirao da ih ona uzme kako bi bezbedno stigla do svog doma, nakon što je ova devojka izgubila kreditnu karticu. Ona sada skuplja novac da Robija skloni sa ulice.

Jedna studentkinja odlučila je da živi na ulici 24 sata kako bi podigla svest o svim problemima beskućnika i skupila novac za jednog od njih koji joj je ponudio poslednje pare koje je imao da bi se ona bezbedno vratila kući taksijem.

Naime, Dominik Harison Bencen, studentkinja Univerziteta Centralni Lankašir u Engleskoj izgubila je kreditnu karticu jedne noći i shvatila da uopšte nema novca da se vrati kući. Beskućnik, nazvan Robi, prišao je Dominik sa svim sitnišem kojeg je imao kod sebe i insistirao da ih ona uzme kako bi bezbedno stigla do svog doma, prenosi Huffington Post.

Dominik nije htela da mu uzme pare, ali ju je njegov gest toliko pogodio da je odlučila da mu se oduži za to. Rešila je da ceo današnji dan provede sa Robijem na ulici kako biskupila dovoljno novca da ovog velikodušnog beskućnika zauvek skloni sa ulice. Do sada, skupljeno je 3.400 funti(oko 4.300 evra), a Dominik je oduševljena velikodušnošću ljudi koji su na najbolji način reagovali na ovu dirljivu priču.

"Hvala svima što ste ovo omogućili, zaista je ohrabrujuće i inspirišuće videti koliko je ljudima stalo. Ne mogu da vam se dovoljno zahvalim za sve divne reči. Poruke koje su namenjene Robiju obećala sam da ću mu ih odštampati kako bi mogao da ih sve pročita u svom novom domu. Hvala još jednom svima koji supromenili život ovom čoveku, ovo je najbolji božićni poklon koji smo mogli da mu damo", rekla je Dominik.

Izvor: Kurir

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori