Ako želite da vaše noge izgledaju duže ili da prirodno duge noge još više da naglasite, poslužite se sledećim trikovima.

Izbegavajte cipele s kaišićem oko gležnja

Ne sumnjamo da savršeno pristaju uz usku suknju i da su udobne i stabilne, ali kaišići će vizuelno skratiti vaše noge, pa će izgledati i kraće nego što zaista jesu. Držite se štikli u nijansama boje kože, kao i platformi, koje će naglasiti vaše gležnjeve, a time i dužinu nogu. 

Što je nijansa cipela približnija boji vaše kože, noge će vam delovati izduženije.

Nosite pantalone ili helanke u boji cipela

Nošenje pantalona i cipela iste boje, vizuelno će produžiti noge, jer će se boje stopiti, pa granica između pantalona i cipela neće biti toliko vidljiva. Pravila o ovoj iluziji važe i za čarape ukoliko nosite haljinu. 

Ako je ikako moguće, pronađite identičnu nijansu cipela i donjeg dela vašeg autfita.

Mini suknje i vruće pantalone sa visokim strukom 

Kratke stvari najbolji su prijatelji vizuelnog produžavanja nogu. Stoga bi trebalo da često nosite mini suknje i šortseve, samo pazite da dužina ne deluje neukusno. 

Sjajan izbor su mini suknje i šortsevi sa dubokim strukom, jer prekrivaju telo više od odeće sa plitkim strukom, koja skraćuje vašu figuru. 

Svakoj ženskoj figuri, kada je dužina nogu u pitanju, pristaje upravo visoki struk. Osim toga, vitkost i dužinu nogu naglasite pufnastim, balon suknjicama ili suknjicama u slojevima, a izbegavajte prepripijene modele.

Cipele sa špicom

Cipele sa špicom vizuelno produžuju stopala, ali i kompletne noge, pa je vreme da konačno kupite jedan kvalitetan par ovakvih cipela. 

Izvor: Index.hr

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori