To što godine prolaze ne znači da u vaš garderober mora da se useli monotonija - postoji prikladna i moderna odeća za svako životno doba

Kada žena pređe četrdesetu, određene stilove treba prepustiti mlađim damama i birati stvari koje vam tada više odgovaraju. Naravno, sa ovim godinama vaš stil ne prestaje, ali ga možete prilagoditi tako da izvučete na površinu sve ono najbolje na vama, a lukavo prikrijete ono na šta niste baš ponosni.

Svakako, tu su i greške koje bi trebalo zaobilaziti u širokom luku. Evo kojih 7 saveta treba da se držite kada je reč o oblačenju!

1. Prilagodite odeću građi

Krojevi koji ne odgovaraju vašem tipu građe ne može lepo da vam stoji! Birajte komade koji će naglasiti vaše adute, a ne istaći ono što svim silama želite da sakrijete! 

2. Prava dužina suknje

Za dame koje su navršile četrdsetu, suknja ne treba da bude ni previše kratka, ni previše duga. U prekratkoj rizikujete da izgledate smešno, a u predugoj još starije nego što jeste. Idealna dužina suknje za vas jeste malo iznad kolena. 

3. Cipele

Pravilo koje važi za žene svih uzrasta - nikada nemojte nositi neudobne i cipele sa potpeticom koju ne možete da iznesete! Odaberite visinu koja vam ne smeta i neka budu u nekoj živoj boji. Pastelne boje idealne su za proleće, a one malo smelije mogu nabaviti par u crvenoj, kraljevsko plavoj ili pink boji. 

4. Idealna boja farmerki

Koliko god da ste zadovoljni linijom, u ovim godinama treba birati tamne farmerice užeg kroja. 

5. Nakita taman koliko treba

Nikako ne preterujte sa šljaštećim ukrasima. Za žene u četrdesetim sasvim je dovoljna, na primer, samo velika narukvica ili efektna ogrlica. Uz velike minđuše nikako ne nosite narukvice i ogrlice, eventualno možete ponetidiskretniji prsten.

 

6. Ubacite boje

To što godine prolaze ne znači da u vaš garderober mora da se useli monotonija. Jednolična garderoba uvek iste boje učiniće da izgledate starije, zato se okrenite veselim nijansama. Proleće je na vratima - nosite boju kajsije, belu, pastelno zelenu, ružičastu...

7. Obratite pažnju na grudnjak

Da bi gornji deo vašeg tela izgledao lepo, ne smete nositi bilo koji grudnjak. Budući da se grudi vremenom opuštaju i menjaju, naročito kod žena koje su rađale i dojile, neophodno je da izaberete savršen brushalter.

Potrudite se da nađete onaj u kom će vam biti udobno, a koji će ujedno i držati vaše grudi baš kako treba. Posebno obratite pažnju da vam se ne useca na leđima i ne napravi one ružne prstenčiće na leđima.

Dodatni saveti:

-Ne pokazujte previše

Dame u određenim godinama ne mogu da iznesu sve ono što i 20-godišnjakinje.Koliko god da vam je linija savršena, potrudite se da ne pređete granicu ukusakada je u pitanju razgolićavanje.

- Neophodni detalji

Naočare za sunce ili vid koje savršeno odgovaraju vašem obliku lica mogu i da vas vizuelno podmlade nekoliko godina!

Zabavite se sa bojama, osvežite garderobu i budite dama sa stilom u bilo kom dobu!

stil

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori