Stručanjaci za kosu će vas sasvim sigurno savetovati da izbegavate peglu za kosu u širokom luku, ali to ne znači da ne možete imati ravnu kosu ukoliko je to frizura koju želite.

Umesto pegle koja uništava vašu kosu i čini je suvom i lako lomljivom, možete probati jedan drugačiji način ispravljanja kose koji će uz efekat koji želite da postignete usput i nahraniti vašu kosu i dati joj prirodan sjaj i potrebne vitamine.

Za ovu masku potrebno vam je:

Kašika maslinovog ekstra devičanskog ulja, kašika ricinusovog ulja, kašika čičkovog ulja, kašika suncokretovog ulja, kašika meda i jedno žumance.  Ukoliko je vaša kosa već bila oštećena zbog pegle, dodajte u smesu vitamin A, B5 i E.

Masku stavite na čistu i vlažnu kosu. Držite je sat vremena pa operite kosu šamponom.

Ako se vaša kosa brzo masti ova maska nije preporučljiva za vas. Svi ostali tipovi kose mogu da je koriste.

Ovi sastojci će kosi pružiti potrebnu hidrataciju, ali kako bi vaša kosa bila sjajna i zdrava morate koristiti određene proizvode. Pri kupovini šampona i regeneratora proverite da li ti proizvodi sadrže i formulu za ravnanje kose. Poželjno bi bilo i da koristite sprej za kosu koji će održavati vašu kosu zdravom. Ukoliko koristite neke proizvode za stilizovanje kose potrudite se da ih ne nanosite svaki dan jer  će vam uništiti vašu kosu i učiniti je suvom i slabom.

Izvor: Blic

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori