Pogrešna frizura ili boja kose može da učini da izgledate starije nego što jeste.

PREKRATKA KOSA

Ako vam je kosa zdrava, nema razloga da je šišate na kratko samo zato što to zahtevaju vaše godine. Ako već nosite kratku frizuru, neka bude ošišana stepenasto jer ćete tako izgledati modernije, a i lakše je za održavanje.

Nekome ne stoji preduga, nekome prekratka kosa

PREDUGA KOSA

Ako vam je kosa pak predugačka, lice će vam takođe izgledati starije. Najgore ako imate bezoblične lokne,odnosno ako vam je kosa prirodno uvijena i puštena da slobodno raste. Ako vam je kosa prirodno talasasta, preporučuje se kosa dužine do ramena, tik ispod ključne kosti. Asimetrična frizura ili nesavršen oblik odvlače pažnju sa bora na licu.

TAMNA KOSA

Ne plašite se da malo posvetlite kosu. Najgore je ako kosu farbate u crno, a pri korenu vam se "provid"i kosa. Posvetlite kosu za dva ili tri tona svetlije od vaše prirodne, bilo da je ofarbate celu ili da izvlačite pramenove.

PRESVETLA KOSA

Ako su vam boja kose i boja tena isti, onda lice izgleda isprano i beživotno. Mali kontrast daće licu zdraviji ton.

SEDA KOSA

Seda kosa ne mora da vam doda 10 godina, ako je boja živa. Da ne bi postala otužno siva, koristite proizvode za kosu koji kosi daju sjaj i imaju UV filtere. Ako vam je kosa više od 50 odsto seda, koristite šampon sa plavičastim ili ljubičastim tonovima kako biste neutralisali žutilo.

blic

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori