U poslovnom okruženju vrlo su stroga pravila oblačenja, a kako su se vrućine vratile, do jeseni se još treba snaći kako bi nam na poslu bilo ugodno, a da izgledamo prikladno.

Sasvim je jasno to da u kancelariji ili na sastancima nećete nositi miniće ili topiće, a Ivanka Trump, koja vodi pravo malo poslovno carstvo zahvaljujući svome ocu Donaldu Trumpu, ima svoje modne trikove u rukavu.

Njeni saveti o poslovnom oblačenju mogu se primeniti bez obzira što je sasvim jasno da Ivanka nosi skupocene krpice, jer dobar sako ili haljinu dužine do kolena možete pronaći i u prodavnicama ulične mode po povoljnijim cenama.

Prvi savet je da se oblačite slojevito. Odaberete li košulju bez rukava, tanji prsluk ili sako su “must have”. Za sastanke i kafu sa kolegama nosite sako, a dok ste sami u kancelariji, možete se malo opustiti. Ipak, nikako ne smete da nosite top s tankim bretelama kao ni dekoltirane majice ili košulje.

Odeća iz jednog komada, poput haljine uvek je dobar izbor pod uslovom da pazite na dužinu, rukave i dekolte. Uz fine cipele i torbu, spremni ste za bilo koji važan poslovni sastanak. Kombinezon takođe može biti dobar izbor, ali ne sme da bude od lepršavih ili prozirnih materijala. Ni slučajno nemojte odabrati kratke pantalone ili šorts, koliko god dobre noge imate ili koliko deluju ozbiljno, jer to jednostavno nije poslovna odeća.

(blic)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori