Ove sezone u trendu su štikle u jarkim bojama, koje mogu da budu potpuno drugalije nijanse od ostatka cipele. Ne možete da pogrešite sa pink i karmin crvenim tonom.

Cipele s visokom potpeticom se oduvek vezuju za seksualnost i strast, luksuz i eleganciju. Pored klasične crne i bež, koje idu uz sve, ove sezone u trendu su štikle u jarkim bojama, koje mogu da budu potpuno drugalije nijanse od ostatka cipele. Ne možete da pogrešite sa pink i karmin crvenim tonom, a tu je i tirkiz, kivi zelena i limun žuta, koje idealno osvežavaju letnje kombinacije.

Inače, prve štikle u svet mode uvela je Katarini Mediči, supruga Vojvode od Orleansa, koji je kasnije postao kralj Francuske. Pošto je bila visoka samo 150 cm, naručila je potpetice od pet centimetara i one su ubrzo postale simbol stila, aristokratije i bogatstva. Neko vreme su bile zabranjene, da bi Dior 1954. godine predstavio prve "stileto" salonke, koje su od tada omiljena obuća dama.

Mlade devojke najčešće brine kako će da savladaju hod na visokim potpeticama, pravilno držanje i vežbanje pred ogledalom su najvažniji. Nemojte da žurite, opustite telo i lagano koračajte napred. Pre nego što u njima izađete, probajte da ih malo razgazite kod kuće. Kada imate priliku, uvek sedite i odmorite noge, udobno se smestite, damski prekrstite kolena i pokažite svima svoje štikle.

Izvor: Novosti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori