Sa smeđim očima zaista imate mnoštvo mogućnosti.

Senka 

Odabir senke prema boji vaših očiju je najbolji način da naglasite oči. Odabir prave senke za oči je jednako važan kao i tehnika šminkanja. Pravilan odabir može napraviti veliku razliku u vašem izgledu. 

Tamne nijanse plave i smeđe, plavo siva, šljiva-plava, zlatna, nijanse purpurne i ljubičaste i svetlija smeđa će biti najbolje nijanse za vaše oči. Možete koristiti dve ili tri nijanse za šminkanje, ali ipak je bolje ukoliko koristite tri. Takođe, veoma je važno da dobro utopite nijanse. 

Različiti metalik tonovi, zlatni, bronzani i rozi će pomoći da istaknete oči na atraktivniji način. Nijanse koje su svetlije od vaših očiju će učiniti da šminka izgleda prirodnije, dok će tamnije nijanse obezbediti dramatičniji izgled. Najbolji način da utvrdite šta vam najbolje pristaje je da eksperimentišete. 

Olovka za oči 

Kada imate smeđe oči, možete eksperimentisati sa različitim olovkama. Dobro će vam stajati različiti tonovi smeđe, bronzane, crne, tamnoplave i tamnosive. 

Maskara 

Uvijte trepavice i nanesite maskaru. Možete eksperimentisati i sa maskarom u boji da biste istakli oči. Tamnoplava maskara je dobra alternativa za crnu. Budući da su trepavice prirodno crne, možete kosristiti crnu maskaru, ali za prirodniji izgled odaberite smeđu maskaru.

Izvor: Super žena

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori