Svakome svoja kosa predstavlja problem u nekom periodu života- da li je previše tanka ili debela, previše gusta ili retka, ravna ili kovrdžava i svakome je svoj problem veliki, najveći, nerešiv.

Pomislli biste da je naizgled normalno da oni sa manjkom kose imaju veći problem nego oni sa viškom, ali ne mora da bude tako jer gusta kosa može da bude vrlo problematična kako za oblikovanje tako i za stilizovanje, a načiniti da bude i praktična je izazov. 

Rešenje za guste kose koje treba da se smire i ukrote je po mišljenju autora u upotrebi hemije – u korišćenju šampona, kondicionera i preparata za stilizovanje kose kao i u trajnim tremanima koji smiruju i čine je upotrebljivijom kao i pametnom farbanju kose. 

Šamponi koji su formulisani za suvu kosu, kao i kondicioneri tog tipa treba kosu da smire i zaglade, što će kod guste kose (koja je neretko i suva) dati dobar efekat. Od kvaliteta proizvoda zavisi da li će do željenog efekta i doći, a nemojte se obeshrabriti ako od prve ne dobijete rezultat naročito ako kupite neki jeftiniji šampon. Kreme za ispravaljenje i smirivanje kose koje se stavljaju pred feniranje su sledeća stavka na listi- bilo da kosu fenirate ili samo sušite ovi proizvodi treba da pod dejstvom toplote isprave i zaglade kosu. Što vam je kosa gušća i grublja treba da koristite više ovih preparata i da upotrebljavate veću količinu pri stavljanju da bi ste dobili efekat koji želite. Serumi za finiš koji posle sušenja daju sjaj i bolju teksturu kosi su takođe poželjni (po mogućstvo izbegavajte silikonske proizvode). 

Efikasnije rešenje problema guste kose je smirivanje i glačanje kose trajnim tretmanima- keratinskim tretmanom ili tretmanom trajnog ispravljanja kose. Ovim tretmanima se na duži vremenski period kosa preparira i postaje daleko upotrebljivija prijatnija za rad i oko. 

Farbanjem kose tako da vizuelno maksimalno istanjite kosu, a da pri tom ne dovedete do oticanja vlasi (što bi je naizgled progustilo) i na dalje takav efekat zadržite je jedan od načina za rešavanje problema koji se u ovoj varijnti može dobiti samo u frizerskom salonu. 

Izvor: Super žena

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori