Veze rokera i modela bile su gotovo pa kliše u Holivudu, a to je dobro znala i Iman, somalijski supermodel

Britanci su Dejvida Bouvija proglasili najvećim zabavljačem 20. veka. Učinili su to u sklopu ankete koju je BBC proveo za potrebe emisije "Icons", a pevač koji je preminuo 2016. godine u svojoj je kategoriji pobedio Marilin MonroČarlija Čaplina Bili Holidej.

"On je podigao lestvicu kreativnosti za sve zabavljače i zato zaslužuje da ga britanska javnost okruni kao najveću ikonu 20. veka", rekla je o muzičaru glumica Katlin Tarner.

Činjenicu da je proglašen najvećim zabavljačem 20. veka iskoristićemo kao povod da vas podsetimo na ljubavnu priču pevača i njegove dugogodišnje supruge Iman.

Najdraža ljubavna priča

 

"Moja najdraža ljubavna priča je naša", napisala je dve godine nakon pevačeve smrti Iman.

 

A ta priča počela je 1990. godine.

 

Veze rokera i modela bile su gotovo pa kliše u Holivudu, a to je dobro znala i Iman, somalijski supermodel.

 

Zato priča o njihovim počecima ide tako da ona zapravo nije htela da izlazi s velikom rok zvezdom kakva je bio Dejvid Bouvi nakon što su se upoznali na jednoj večeri 1990. godine.

 

Govoreći o tim počecima u jednom intervjuu 2011. godine Iman je rekla:

 

"Nisam htela da se spetljam s rok zvezdom. Nema šanse. To nije pametna stvar. Ali Dejvid je učinio da se predomislim. Osvojio me je."

 

U slučaju Dejvida Bouvija bila je to ljubav na prvi pogled. Svojevremeno je rekao da je prvo veče nakon upoznavanja smišljao imena za njihovu zajedničku decu.

 

"Privlačnost koju sam osetio prema njoj bila je trenutna sveobuhvatnaNisam mogao da spavam od uzbuđenja nakon našeg prvog sastanka. To da će mi biti žena u mojoj je glavi bila gotova stvar. Nikada u životu oko ničega nisam bio tako strastven. Jednostavno sam znao da je ona ta", rekao je Bouvi u jednom intervjuu 2000. godine.

Vezivanje patika

 

Ne čudi zato da je njegovo udvaranje uključivalo sve - od romantične vožnje brodom po Parizu do vezivanja patika. Upravo je to bio trenutak u kojem se Iman zaljubila u pevača.

 

"Sećam se da su se pertle na mojim patikama odvezale, a Dejvid je bio na kolenima na sred ulice i vezao ih za mene", prisetila se Iman. Ono što je uvek naglašavala je da se ona zaljubila u Dejvida Džounsa.

 

"Nisam se zaljubila u Dejvida Bouvija. Bouvi je samo persona. Pevač, zabavljač. Dejvid Džouns je čovek kog sam upoznala", objašnjavala je.

 

Somalijska lepotica i muzičar venčali su se 1992. godine u Toskani. Iako je on bio muzičar, a ona supemodel i bili su deo svetskog džet-seta, uvek su nastojali da sačuvaju svoju intimu za sebe.

Tajna dugovečnosti

 

Objašnjavajući tajnu njihovog braka koji je trajao više od 20 godina, sve do pevačeve smrti, Iman je rekla da su ključ strast poštovanje. Osim toga, od samih početaka odlučili su da drže medije daleko od svoje kuće uprkos njihovim javnim poslovima.

 

Oboje su imali po jedno dete iz prethodnih brakova, a zajedničku ćerku dobili su 2000. godine. Devojčici su dali ime Aleksandria Zahra Džouns.

 

Pevač je kao otac bio odmeren i razuman, a istovremeno zabavan, dok je Iman bila zadužena za disciplinu. Zajedničko dete ih je, prema vlastitom priznanju, još više zbližilo.

 

Iako su imali kuće u Londonu i na ostrvu Mustik, njihova glavna baza i dom bio je Njujork.

 

Ljubav s početka 90-ih bila je jednako jaka i 20 godina kasnije.

Objašnjavajući zašto je to tako, Iman je u jednom intervjuu rekla da je pevač uvek zasmejava i da je njihov život poput kabarea u kojem i ona njega zasmejava.

Ljubav koja je večna

 

Kada je 2004. godine Bouvi imao srčani udar, Iman je bila uz njega i pomagala mu u oporavku. Iako su i dalje čuvali svoju privatnost, zahvaljujući društvenim medijima javnost je dobila malo više uvida u njihov život.

 

No, privatnost im je i dalje ostala pri vrhu liste prioriteta pa su retki znali da pevač boluje od raka.

 

Dva dana pre pevačeve smrti, Iman je njegov rođendan i izlazak albuma "Blackstar" proslavilaobjavom nekoliko fotografija svog supruga na društvenim mrežama.

 

A na društvenim mrežama objavom starih fotografija i dalje potvrđuje da je njihova ljubavna priča - njoj najdraža.

 (stil)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori