Često vas privlači slatko? Na žalost kod većine ljudi (ne samo djece), postoji ovisnost o slatkom. Jeste li se ikada zapitali – zašto? Postoje dva glavna razloga za ovu ovisnost. Jedan od njih su paraziti u organizmu, a drugi razlog je – stres. Kada čovjek jede puno slatkiša, on stvara u svom tijelu uvjete za akumulaciju sluzi. Na ovoj sluzi se počinju razmnožavanje gljivice i bakterija

Prema statističkim podacima, trećina stanovništva pati od parazita. Obično, čovjek nije ni svjestan njihovog prisustva u svom tijelu.

Paraziti koje žive u našem tijelu oduzimaju nam energiju. Da bi je nadoknadili, organizam traži pojesti nešto slatko, jer baš glukoza, koja je sadržana u slatkišima, daje brzu energetsku dopunu organizmu.

Ujedno s tim, formira se i masni sloj, koji također djeluje na zaštitu organizma. Generalno, što više parazita – deblji je sloj masti. Ako se oslobodite parazita, vaša težina se normalizira i nestaje žudnja za slatkišima. I tako, kad paraziti prestanu uzimati vašu energiju, nestaće pospanost, umor, glavobolja, malaksalost, normalizovaće se metabolizam i mnogo toga. Vidjet ćete i sami!

Liječiti se od parazita ili provoditi prevenciju (čak i ako mislite da nemate parazita u organizmu), potrebno je dva puta godišnje, dakle, jednom u šest mjeseci.

Najefikasnije metode čišćenja organizma su narodne.

Jedna od njih je sljedeća:

Sastojci:

Lan i klinčić učinkoviti su gotovo kod svih vrsta parazita. Za pripremu mješavine za čišćenje, potrebno je uzeti 10 dijelova lanenog sjemena i 1 dio suhih klinčića ili karanfilića (100 gr sjemena lana i 10 gr klinčića). Klinčići su zapravo nezreli, neotvoreni cvjetni pupoljci zimzelenog tropskog drveta iz porodice mirta. Dok su svježi ružičasti su, a osušeni mijenjaju boju u rđavo-smeđu.

Priprema:

Sve zajedno usitniti u prah, u mlinu za kavu. To je vaš ljekoviti prah za čišćenje!

Uzimati svaki dan po 2 ravne supene kašike, u toku tri dana. Prah možete dodati u kuhanu hranu, u jedan obrok, ili ga pojesti, i nakon toga popiti čašu tople vode (najbolje je u jutarnjim časovima). Poslije trodnevnog uzimanje ove smjese, napravite pauzu 3 dana. Zatim sve ponovite iznova.

Ovu smjesu treba konzumirati mjesec dana. Nemojte da vas zbuni neka reakcij organizma, kao sto svrab, osip, herpes, prmena boje stolice, urina ili još nešto. Ako to primjetite (ne moraju svi), to je znak da je čišćenje organizma u toku.

Ovo je veoma efikasno sredstvo. Kod konzumacije, ova mješavina ostaje na zidovima gastrointestinalnog trakta, a rezultat je da će paraziti biti „primorani“ da napuste vaš organizam. Za poboljšanje rezultata, da paraziti konačno napuste svoje prebivalište, preporučuje se korišćenje odvara lana, na prazan želudac.

Izvor: uspesnazena

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori